Slovenija nudi javno-privatno partnerstvo za posrnuli aerodrom

Izvor: B92, 22.Feb.2020, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija nudi javno-privatno partnerstvo za posrnuli aerodrom

Maribor -- Slovenačko Ministarstvo infrastrukture pozvalo je kompanije da dostave izjave o interesu za javno-privatno partnerstvo u upravljanju mariborskim aerodromom.

Lane je okončana petnaestogodišnja koncesija dodeljena kineskim investitorima nakon što nisu ispunili obaveze iz ugovora sa državom, za šta su se obe strane međusobno okrivljivale, piše portal Exyuaviation.

Od tada je Aerodromom "Edvard Rusjan" upravljala državna konsultantska kompanija DRI.

Mariborski aerodrom nema zakazanih komercijalnih letova i pao je na treće mesto po prometu u Sloveniji, iza aerodroma u Ljubljani i Portorožu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SLOVENIJA TRAŽI PARTNERA ZA MARIBORSKI AERODROM U pripremi novi prostorni plan

Izvor: Blic, 22.Feb.2020

Slovenačko Ministarstvo infrastrukture pozvalo je kompanije da dostave izjave o interesu za javno-privatno partnerstvo u upravljanju mariborskim aerodromom Edvard Rusjan. Prošle godine je okončana 15-godišnja koncesija dodeljena kineskim investitorima, nakon što nisu ispunili obaveze iz ugovora...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.