Slovenci oterali u stečaj, hotel na Zlatiboru ima novog vlasnika

Izvor: B92, 17.Dec.2018, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci oterali u stečaj, hotel na Zlatiboru ima novog vlasnika

Zlatibor -- Skupština opštine Čajetina donela je odluku o kupovini hotela Wai Tai na Zlatiboru, po ceni od 1,6 miliona evra.

Na sajtu opštine se navodi da je opština bila jedini ponuđač, kao i da će ugovor o kupovini biti zaključen do 9. januara, što je budžetom opštine za 2019. godinu predviđeno.

Wai Tai izgradio je privatni investitor a potom ga prodao slovenačkoj kompaniji Rašica Point, koja ga je pre nekoliko godina odvela u stečaj i poverila ga Stečajnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sudu u Ljubljani, koji je 2017. oglasio prodaju po početnoj ceni od 1,6 mil EUR.

Čajetina se na konkursu pojavila kao jedini ponuđač, sa cenom od 1.601.700 EUR i uplatila depozit od 5 odsto. Preostali novac koji je opredeljen budžetom za 2019. biće uplaćen Slovencima do 9. januara.

Odlukom o otkupu hotela sa četrdesetak soba, poslovnim prostorom, dvoranom od 9.200 kvadrata i dva hektara zemlje - obrazloženo je da Zlatibor bude baza za pripreme sportista.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.