Slovenačka banka traži da joj Hrvatska vrati dugove iz vremena bivše SFRJ

Izvor: B92, 11.Jun.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenačka banka traži da joj Hrvatska vrati dugove iz vremena bivše SFRJ

Ženeva -- Veliko veće Evropskog suda za ljudska prava razmatraće tužbu Slovenije protiv Hrvatske oko sporova po naplati dugova od hrvatskih kompanija pre raspada SFRJ.

Sporove je pred hrvatskim sudovima pokrenula slovenačka Ljubljanska banka. Veliko veće će od 17 sudija sutra razmatrati prihvatljivost ove tužbe, u kojoj Slovenija tvrdi da su hrvatski sudovi "nepravični, nedovoljno nepristrasni i diskriminatoski"

Nakon sednice, sud će početi sa raspravama, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će se održati u privatnom postupku.

Odluka o prihvatljivosti tužbe će biti doneta u kasnijoj fazi, navodi se u informaciji suda.

Tužba Slovenije se tiče ponašanja sudskih i izvršnih vlasti u Hrvatskoj u vezi sa imovinom i potraživanjima Ljubljanske banke dd, deoničkog društva osnovanog prema slovenačkom pravu i njene glavne filijale Ljubljanska banka Zagreb, u Hrvatskoj, u kontekstu raspada bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ), naveo je Evropski sud.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.