Slavni muzičar gradi domove za beskućnike: Kuće montažne, inspirisane Ratovima zvezda

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavni muzičar gradi domove za beskućnike: Kuće montažne, inspirisane Ratovima zvezda

Njujork -- Kuće sa pustinjske planete Tatuin kakve smo mogli da vidimo u seriji Ratovi zvezda bile su inspiracija za najnoviji dizajn kuća koje gradi reper Kanije Vest.

Vest je ovu ideju izneo u specijalnom intervjuu za Forbes gde je objasnio da se radi o prefabrikovanim montažnim kućama koje izgledaju poput doma Luka Skajvokera – ili bi mogle da se ugrade u zemlju, s tim da bi im se u tom slučaju dodali prozori na krovu kako bi svetlo moglo da ulazi unutra.

Njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ideja je da se ovakvi domovi dodele ljudima sa niskim prihodima ili beskućnicima kao privremeno sklonište.

Vest je prošle godine najavio otvaranje arhitektonskog studija i pozvao dizajnere koji bi hteli da mu se priključe u misiji da učine svet boljim mestom za život, piše portal Gradnja.

Mediji su o njegovom interesovanju za arhitekturu počeli da pišu još 2013. godine kada je reper počeo da sluša predavanja o arhitekturi i dizajnu na Harvardu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POZNATI MILIONER GRADI KUĆE ZA BESKUĆNIKE Inspirisan serijom "Ratovi zvezda"

Izvor: Blic, 25.Jul.2019

Kuće sa pustinjske planete Tatuin kakve smo mogli da vidimo u serijalu "Ratovi zvezda" poslužile su kao inspiracija za najnoviji dizajn koji potpisuje reper i multidisciplinarni umetnik Kanje Vest.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.