Skupština Vojvodine usvojila rebalans, budžet uvećan za 470 miliona dinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Vojvodine usvojila rebalans, budžet uvećan za 470 miliona dinara

Skupština Vojvodine usvojila je sinoć rebalans, kojim je budžet te pokrajine uvećan za oko 470 miliona dinara i sada iznosi 74,9 milijardi dinaraPoslanici vladajuće većine ocenili su da je uvećanje budžeta dokaz dobrog planiranja i podstreka za dalji razvoj.

"Mi ponovo imamo rebalans budžeta na više i ovo je praksa od 2016. godine. Iskreno rečeno, ne bih bio u koži opozicije ovoj vlasti, iz prostog razloga što je vrlo teško pronaći bilo kakvu osnovanu kritiku", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je poslanik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov.

Poslanici opozicije optuživali su vlast da budžetski novac troši "neumereno", a da "rekordno visoka" tekuća budžetska rezerva u stvari pokazuje nedostatak ozbiljnog planiranja.

"Postoji razlika od preko šest milijardi dinara, koje je trebalo da budu utrošene u prvih šest meseci a nisu, i to upravo u oblasti kapitalnih ulaganja. Podbačaj je u Sekretarijatu za poljoprivredu, gde je realizacija 26 odsto, podbačaj u Sekretarijatu za privredu, sa realizacijom od svega 16 odsto", rekao je Branislav Bogaroški, poslanik opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Sednica je održana u Master centru Novosadskog sajma, pošto je u zgradi Skupštine Vojvodine u toku uvođenje e-uprave.

Poslanička grupa Demokratska stranka - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini nastavila je sa bojkotom rada parlamenta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.