Siniša Mali o daljoj saradnji sa direktorom Kineske banke

Izvor: RTS, 08.Mar.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali o daljoj saradnji sa direktorom Kineske banke

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa direktorom Kineske banke u Srbiji Vang Lijem, sa kojim je razgovarao o brojnim kineskim investicijama u Srbiji, kao i o daljoj saradnji sa tom finansijskom institucijom.
Ministar Mali je u razgovoru istakao da je Srbija iskreni prijatelj Kine, kao i da se nada da će Kineska banka što više i što efikasnije poslovati u Srbiji.

Vang Li se zahvalio ministru, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istakavši da će Kineska banka pružiti podršku daljem razvoju Srbije, i izneo predloge na koji način dalja saradnja može da bude još konstruktivnija.
Li je rekao da smatra da Kineska banka u Srbiji treba da bude regionalni centar za ovaj deo Evrope, a ministar je naveo da je važno da kineski investitori prepoznaju da se srpsko tržište otvorilo ka kineskoj privredi.
Mali i Li su se složili da je važno što kineski investitori sve više ulažu u velike projekte u Srbiji, koji su od ključnog značaja za dalji razvoj zemlje.
Sastanku je prisustvovala i ambasadorka NR Kine u Beogradu Čen Bo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mali sastao se s direktorom Kineske banke Vangom

Izvor: B92, 08.Mar.2019

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je s direktorom Kineske banke Vang Lijem o brojnim kineskim investicijama u Srbiji, kao i o daljoj saradnji...Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Mali je najpre poželeo dobrodošlicu Vangu, koji je novi direktor Kineske banke, i poželeo mnogo uspeha...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.