Singapur potpisao sporazum sa EAEU: Posle Vijetnama to je drugi ugovor o slobodnoj trgovini

Izvor: B92, 01.Okt.2019, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Singapur potpisao sporazum sa EAEU: Posle Vijetnama to je drugi ugovor o slobodnoj trgovini

Singapur -- Lideri zemalja članica Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i premijer Singapura Li Sjen Lung potpisali su sporazum o slobodnoj trgovini.

To je saopštio predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev.

"Sporazum o slobodnoj trgovinskoj zoni sa Singapurom potpisan je danas na sastanku Visokog saveta. Ovo je druga država, pored Vijetnama, sa kojom će naša unija imati odgovarajući sporazum", rekao je Tokajev na sastanku Visokog saveta EAEU.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima, važno je i pitanje razvoja trgovine i ekonomske saradnje sa Iranom.

"Bićemo u mogućnosti sa našim iranskim partnerima da u potpunosti otključamo privremeni sporazum o slobodnoj trgovini, koji će stupiti na snagu 27. oktobra", rekao je Tokajev.

Srbija će potpisati sporazum sa EAEU 25. oktobra o zoni slobodne trgovine, kojim će izaći na tržište sa više od 182 miliona potrošača.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Singapur potpisao sporazum sa EAEU: Poslije Vijetnama to je drugi ugovor o slobodnoj trgovini

Izvor: Capital.ba, 02.Okt.2019, 08:45

SINGAPUR, Lideri zemalja članica Evroazijske ekonomske unije (EAEU) i premijer Singapura Li Sjen Lung potpisali su sporazum o slobodnoj trgovini. To je saopštio predsjednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev. “Sporazum o slobodnoj trgovinskoj zoni sa Singapurom potpisan je na sastanku Visokog savjeta....

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.