Sindikati Aerodroma Nikola Tesla nezadovoljni visinom dobiti za 2018. koja je namenjena zaposlenima

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Mar.2019, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati Aerodroma Nikola Tesla nezadovoljni visinom dobiti za 2018. koja je namenjena zaposlenima

BEOGRAD - Četiri sindikata Aerodroma „Nikola Tesla", koji je u koncesionom vlasništvu francuske kompanije „Vinci", danas su izrazili protest jer nisu zadovoljni preliminarnom visinom iznosa dobiti za 2018. godinu, koja je namenjena zaposlenima.

Oni su ocenili, da je način na koji se rešava učešće zaposlenih u dobiti, osmišljen kao princip radi lične promocije pojedinaca i „kap koja je prelila čašu", saopštio je sindikat Sloga.

U znak protesta sindikati, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << medju kojima su i sindikati „Zajedno", Nezavisni sindikat i ASNS, uputili su dopis predsedniku Srbije, predsednici Vlade Srbije, ministru za rad, mistarki saobraćaja, predsednici nadzornog odbora, generalnom direktoru i skupštini akcionara Aerodroma „Nikola Tesla".

U dopisu su naveli da su uvek bili pouzdan partner svoje kompanije i lojalni poslovnim izazovima i gledali na aerodrom kao na svoju drugu kuću.

Sindikati su zvaničnicima poručili i da su bili svesni da se kompanija mora privatizovati zbog mnogobrojnih faktora koji su vremenom uticali na državu.

Istaknuto je i da nisu štrajkovima opstruisali privatizaciju, ali da se sada osećaju prevareno, budući da su se nadali i pristojnom udelu od dobiti Aerodroma „Nikola Tesla".

„Apsurdno je da radnik jedne od najboljih kompanija u Srbiji, pa i regionu, prodje gore od ranika Azotare, Galenike, Telenora, Železare, pivare, cementara, uljara, šećerana, PKB-a", navodi se u dopisu i dodaje da su sve te kompanije trudile da svoje zaposlene obezbede nekom otpremninom

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.