Severni tok 2 gradi se po planu, ali sve pada u vodu ako jedna država ne da dozvolu

Izvor: B92, 31.Jul.2019, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Severni tok 2" gradi se po planu, ali sve pada u vodu ako jedna država ne da dozvolu

Beč -- Nema kašnjenja u realizaciji gasovoda "Severni tok 2", istakao je generalni direktor OMV-a Rajner Zele.

On je dodao da je taj gasovod važan za diverzifikaciju izvora gasa u Evropi. Zele je, na konferenciji za štampu u Beču, ukazao da je 70 odsto gasovoda već postavljeno i da radovi teku po planu.

"Ne vidimo nikakvo kašnjenje u realizaciji projekta", podvukao je on dodajući da je OMV do sada investirala 687 miliona evra i da polazi od toga da predstoje još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo manje investicije.

Prvi gas će kroz Severni tok 2 teći, kako ističe Zele, kao što je to i planirano od 31.decembra u ponoć.

Međutim, ipak, ima jedan problem.

"Od tog planiranog datuma nismo odustali", rekao je on ukazujući da završetak gasovoda zavisi još samo i od potrebnih dozvola Danske.

"Ovaj gasovod biće potreban Evropi jer se na našem kontinentu drastično smanjuje sopstvena proizvodnja, pa ćemo morati sve više da uvozimo gas", objasnio je Zele.

Projekat "Severni tok 2" je naišao na žestoke kritike pre svega SAD koji traže bojkot ruskog gasa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.