„Severni tok 2 AG“ zatražio od Danske dozvolu za izgradnju gasovoda „Severni tok 2“

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2019, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Severni tok 2 AG“ zatražio od Danske dozvolu za izgradnju gasovoda „Severni tok 2“

"Severni tok 2 AG" je zatražio od Danske dozvolu za izgradnju gasovoda "Severni tok 2" na trećem pravcu, navodi se u saopštenju za štampu kompanije, operatera projekta. Nova ruta će ići ekskluzivnom ekonomskom zonom (EEZ), južno od danskog ostrva Bornholm. "Zahtev je podnesen u skladu sa odlukom Danske agencije za energiju od 26. marta 2019. godine. Ova teritorija u EEZ-u prethodno je osporavana između Danske i Poljske, te stoga nije bipa dostupna za razvoj bilo kog projekta. Dogovor između dve zemlje sada je postignut, ali još nije ratifikovan od strane Poljske “, navodi se u saopštenju. Krajem marta, Kopenhagen je ponudio "Severnom toku 2 AG" da razmotri alternativni put gasovoda, osim druga dva, za koje je kompanija već podnela zahtev. Danska je jedina preostala zemlja koja treba da izda dozvolu za gradnju. Ranije su iz "Gasproma" saopštili da postoji i alternativni pravac u slučaju da Danska odbije da da dozvolu, a koji bi zaobišao teritoriju Danske.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

“Sjeverni tok 2” grade po trećoj trasi? Čeka se odgovor Danaca

Izvor: Capital.ba, 16.Apr.2019, 08:48

KOPENHAGEN, Kompanija „Nord strim 2“ zatražila je od Danske odobrenje za izgradnju „Sjevernog toka 2“ po trećoj trasi, saopštila je pres-služba kompanije. Nova trasa će prolaziti isključivo ekonomskom zonom, južnije od danskog ostrva Bornholm. “Molba je podnijeta u skladu sa odlukom...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.