Šestorici osumnjičenih u aferi Uljanik produljen pritvor

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Apr.2019, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestorici osumnjičenih u aferi Uljanik produljen pritvor

RIJEKA - Šestorici osumnjičenih u aferi Uljanik danas je produljen pritvor.

U velikoj dvorani Županijskog suda održano je ročište na kojem je sutkinja istrage Ksenija Zorc odlučila o rješenju o određivanju istražnog zatvora za osumnjičene, javlja Novi list.

Iz zatvora su u pratnji pravosudnih policijskih djelatnika dovedeni Marinko Brgić, Dragutin Pavletić, Veljko Grbac, Gianni Rossanda, Silvan Kranjc i Maksimilijan Percan.

Iako su osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za zlouporabu u gospodarskom poslovanju u istražnom zatvoru gotovo mjesec dana, zapravo se ništa nije dogodilo u procesnom smislu jer su samo žalbe odvjetnika osumnjičenih "prikupljane " više od dva tjedna. Koje su, nota bene, djelomično i prihvaćene od strane njihovih branitelja, pa je izvanraspravno vijeće Županijskog suda koje je razmatralo njihove žalbe, u konačnici i ukinulo odluku o istražnom zatvoru.

S druge strane ni rješenje o provođenju istrage nije pravomoćno pa su se s velikim medijskim interesom očekivale daljnje sudske odluke.

Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je za spomenute istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, no branitelji osumnjičenih su u žalbama naglašavali da se u obrazloženju rješenja mora određeno i potpuno izložiti činjenice i dokaze iz kojih proizlazi postojanje osnovane sumnje da je okrivljenik počinio kazneno djelo.

A to se trebalo obrazložiti na način da se analiziraju činjenice i dokazi iz prikupljene dokumentacije ali i pronaći poveznica s konkretnim okrivljenicima i konkretnim kaznenim djelima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.