Selo prodaje devet kuća. Cena? MANJA OD JEDNE ŠOLJE KAFE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2019, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selo prodaje devet kuća. Cena? MANJA OD JEDNE ŠOLJE KAFE!

Na jugu Švajcarske prodaju devet kuća po 1 švajcarski franak

Švajcarsko planinsko selo planira da proda nekoliko kuća, po ceni od po jedan švajcarski franak (manje od jednog evra) u pokušaju da obnovi udaljeni grad blizu italijanske granice. Reč je o najjužnijem švajcarskom kantonu Tićino, koji prodajom kuća po simboličnoj ceni želi da oživi zaseok.

Na raspolaganju je devet kuća od kamena, a kupci nakon zaključenja ugovora moraju da ih renoviraju po tamošnjim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << propisima. Kuće se nalaze u planiskom području s pogledom na jezero Magiore, a imaju dostupne vodovodne instalacije, što značajno olakšava uređenje.

Prema onome što se može naći na internetu, plan sela je napisan na italijanskom jeziku, a piše da je mesto "skoro potpuno napušteno od sedamdesetih još, ali je zadržalo svoju izvornu strukturu sa tradicionalnim arhitektonskim elementima". Lokalne vlasti planiraju da izgrade i kolibu za planinare i bicikliste u pokušaju da privuku ljude u to područje.

Ovo je samo jedna u nizu akcija koje lokalne vlasti napuštenih sredina sprovode kako bi svoja sela i gradove spasili od izumiranja. Na sličan način već su ljude mamile lokalne vlasti na Siciliji, na grčkim ostrvima i u Španiji.

Pogledajte rezultate

Krenuo je da čisti bojler i zanemeo od ŠOKA kada je video šta je sve pronašao u njemu (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

(VIDEO) PONUDA IZ SNOVA Selo u Švajcarskoj prodaje devet kuća za jedan franak

Izvor: Blic, 21.Jul.2019, 10:22

Lokalne vlasti najjužnijeg švajcarskog kantona Ticino na prodaju daju kuće za manju cenu od šoljice kafe, odnosno jedan franak. Zbog sve veće imigracije stanovništva u urbane sredine, vlasti malog sela Monti Sciag blizu italijanske granice ovom odlukom žele svoje naselje da spasu od izumiranja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.