Sektor 5 obilaznice oko Beograda biće pušten za 7 dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2022, 23:26

Sektor 5 obilaznice oko Beograda biće pušten za 7 dana

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je večeras tokom obilaska radova na Sektoru 5 obilaznice oko Beograda da se mora učiniti sve da ta deonica obilaznice bude puštena u saobraćaj u narednih sedam dana.

“U samoj smo završnici građevinskih, mašinskih i elektroradova na Sektoru 5 obilaznice oko Beograda. Sada smo u tunelu Straževica i moramo da damo sve od sebe da za sedam dana Sektor 5, pretposlednji sektor na obilaznici, pustimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u saobraćaj”, rekao je Momirović.

Dodao je da zatim ostaje samo još jedan sektor, pa da cela obilaznica bude gotova.

“Da ovaj projekat koji se 30 godina 'razvlači' pošaljemo u istoriju i da omogućimo ljudima iz Srbije i cele Evrope da koriste obilaznicu oko Beograda. Završićemo ovu obilaznicu kao što ćemo zavrišti sve autoputeve i brze saobraćajnice”, poručio je Momirović.

Dužina deonice Sektor 5 na kojoj se nalaze tri mosta i tunel Straževica duga je četiri kilometra.

Čitava obilaznica od novog mosta na Savi kod Ostružnice do Bubanj potoka duga je 20,4 kilometra.

Radove izvodi kineska kompanija ''Power China'', uz pomoć azerbejdžanskog “Azvirta” i domaćih građevinskih firmi, a vrednost radova je 207 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Momirović: Puštanje saobraćaja kroz tunel Straževica 15. juna

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jun.2022

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da su u saobraćajnom tunelu Straževica u toku završni građevinski, mašinski i elektroradovi, i da se očekuje da za sedam dana on bude pušten u saobraćaj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.