Saznajemo: 10 miliona dinara za podsticaje za razvoj turizma

Izvor: B92, 17.Jun.2021, 10:50

Saznajemo: 10 miliona dinara za podsticaje za razvoj turizma

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam izdvojio je 10 miliona dinara za podsticaje za razvoj turizma, saznaje B92.net.

Od te sume, tri miliona dinara namenjeno je za subvencionisanje kamata za kredite koji se putem Razvojnog fonda Vojvodine uzimaju za razvoj turističkog potencijala na teritoriji pokrajine.

Prema saznanjima našeg portala, to znači da su krediti bez kamate i to na do sedam godina i sa grejs periodom do dve godine.

I drugi tzv. "rodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << senzitivni kredit" (što je jedinstven slučaj) ima cilj da pruži što veću podršku ženama koje se bave turističkim biznisom.

To konkretno znači da smo namenili sedam miliona dinara za kredite u oblasti razvoja turizma uz minimalnu kamatu, sa istim periodima vraćanja i grejs periodom, ali se deo kredita daje kao grant tj. kao nepovratna sredstva i to ako je vlasnik turističkog objekta žena nepovratni deo je 12 posto od kredita, odnosno ako je vlasnik muškarac onda je grant tj. nepovratni deo osam posto, saznaje B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.