Savjet CBCG: Finansijski sistem stabilan uz umjereni rizik

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Jan.2017, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savjet CBCG: Finansijski sistem stabilan uz umjereni rizik

PODGORICA - Savjet Centralne banke Crne Gore usvojio je Izvještaj guvernera o poslovanju i sprovođenju politike te institucije za decembar prošle godine, u kome je konstatovano da su sve aktivnosti u tom periodu realizovane u skladu sa planiranim obavezama.

Kako prenosi Mina-business, obeveze su ranije utvrđene Programom rada Centralne banke za 2016. godinu.

- Savjet je analizirao i ocijenio uticaj potencijalnih rizika iz makroekonomskog okruženja i unutar finansijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sistema na stanje finansijske stabilnosti i zaključio da je finansijski sistem stabilan, a nivo sistemskog rizika umjeren. Savjet je donio Odluku o vođenju posebne evidencije o tekućim i kapitalnim poslovima sa inostranstvom i dostavljanju podataka o tim poslovima CBCG. Ovom odlukom se, u odnosu na dosadašnje pravno rješenje, povećava obuhvat podataka, uvodi kvartalno izvještavanje, elektronskim putem - navodi se u saopštenju.

Kako navode, ovako će se pojednostaviti način dostavljanja, te doprinijeti povećanju kvaliteta podataka za potrebe sastavljanja platnog bilansa zemlje, kao i implementacija regulative i ispunjenje zahtjeva iz Poglavlja 18 - Statistika.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.