Savić: Saopštenje Mudisa poručuje da je perspektiva za ulaganje u Srbiji dobra

Izvor: RTS, 09.Sep.2019, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Saopštenje "Mudisa" poručuje da je perspektiva za ulaganje u Srbiji dobra

Rejting agencija "Mudis" popravila je izglede za povećanje kreditnog rejtinga Srbije za zaduživanje u domaćoj i stranoj valuti sa stabilnih na pozitivne i potvrdila kreditni rejting Srbije na nivo B-3. Profesor FEFA Nebojša Savić objašnjava za RTS da procena "Mudisa" znači da je popravljena krvna slika srpske ekonomije.
Nebojša Savić kaže i da popravljen izgled za povećanje kreditnog rejtinga znači >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se popravlja i kako na Srbiju gledaju u inostranstvu.

"U tom saoppštenju se kaže da se smanjuje javni dug što otvara prostor za razvoj. Suština svega je da se obezbedi rast bruto društvenog proizvoda", rekao je Savić gostujući u Dnevniku RTS-a.
Profesor FEFA ukazuje da danas vrlo komplikovana situacija u svetskoj privredi.
"Imamo interese SAD i njihovog kapitala, Evropu, Aziju. U tom galimatijasu dolazi do promene tokova kapitala, otvaraju se nove destinacije. Ovo saopštenje 'Mudisa' kaže da je perspektiva za ulaganje u Srbiji dobra", napominje Savić.
Postoji, kaže, deo poslova koji i Srbija treba da uradi.
"Da se održi fiskalna dispiplina, monetarna dispiplina i inflacija su stabilni. Dalje mora da se radi na jačanju investicija i privatnog sektora. Ova vest 'Mudisa' ide u tom pravcu da privatni kapital uđe u investicije", kaže profesor FEFA.
Kada je reč o povećanju plata i penzija, Savić navodi da će to zavisiti od situacije u budžetu koja je u ovom trenutku dobra.
"Najveći izazov za budžet će biti politički deo priče – kako uspostaviti balans između razvojnih i potrošačkih amibcija", zaključuje Savić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ocena "Mudisa" dokaz BOLJE KRVNE SLIKE srpske ekonomije

Izvor: Blic, 09.Sep.2019

Popravljena je krvna slika srpske ekonomije i kako se na Srbiju gleda u inostranstvu, ocenio je gostujući na RTS-u profesor FEFA Nebojša Savić saopštenje rejting agencije "Mudis" u kome su popravljeni izgledi za povećanje kreditnog rejtinga Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.