Povremeno pojačan saobraćaj zbog početka sezone odmora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 06:44

Povremeno pojačan saobraćaj zbog početka sezone odmora

Automoto savez Srbije upozorava vozače na povremeno pojačan intenzitet saobraćaja zbog početka letnje turističke sezone, ali i na veoma toplo vreme koje se očekuje narednih dana.

Kad je reč o najaktuelnijim izmenama u režiu saobraća AMSS navodi da se još sutra čišti i pere tunel Lipak na Obilaznici oko Beograda.

Do 9. jula zbog radova na popravci kolovoza na auto-putu Novi Sad - Subotica na deonici između petlje Vrbas i petlje Feketići saobraćaj će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preusmeren na kolovoznu traku koja vodi ka Novom Sadu, a koja je sada dvosmerna.

Takođe, saobraćaj će se odvijati zaustavnom saobraćajnom trakom koja vodi ka Subotici, do isključenja sa auto-puta na petlju Feketić, kao i od uključenja na autoput sa petlje Feketić, kako bi učesnicima u saobraćaju bilo omogućeno uključenje/isključenje na petlji Feketić.

Do sutra će se izvoditi radovi na rehabilitaciji kolovozne konstrukcije, na deonici petlja Gradina - granični prelaz BUG/SRB, a tokom izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka, u smeru ka Nišu, dok se saobraćaj u zoni radova iz pravca graničnog prelaza Gradina preusmerava na paralelnu saobraćajnicu sa auto-putem. Saobraćaj u smeru ka graničnom prelazu Gradina odvija se normalno desnom kolovoznom trakom.

Na naplatnim stanicama na autoputevima nema zadržavanja vozila, a prema informacijama Uprave granične Policije nema zadržavanja ni na putničkim terminalima na graničnim prelazima,

Na teretnim terminalima se čeka 180 minuta na izlazu iz zemlje na prelazu Šid, a isto toliko na Batrovcima i Kelebiji. Na Gradini i Horgošu se čeka 60 minuta.

Normalizovan saobraćaj na auto-putu kod Markovca

Saobraćaj na auto-putu E-75, kod Markovca, u smeru ka Beogradu, normalizovan je nakon zastoja do koga je došlo nakon saobraćajne nezgode, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije".

Na auto-putu E-70, od petlje Sremska Mitrovica do petlje Ruma, u oba smera, odvijaju se radovi na pojačanom održavanju. Saobraćaj će se odvijati dvosmerno na desnom kolovozu auto-puta, u smeru Šid-Beograd.

Na auto-putu E-75, petlja Jagodina-petlja Ćuprija do 6. jula izvode se radovi na rekonstrukciji mosta preko reke Lugomir. Za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka u smeru ka Nišu, dok se saobraćaj odvija dvosmerno levom kolovoznom trakom.

Na putu Brestovac-Leskovac (Bratmilovce), u Lipovici, dana se, od 6 do 20 sati, izvode radovi na kompletnoj rekonstrukciji putno-železničkog prelaza. U toku izvođenja radova na snazi je potpuna obustava saobraćaja. Alternativni putni pravac je državni put II A reda broj 258, petlja Leskovac centar - Leskovac (Vlasotince), kao i državni put I A reda broj 1 (auto-put E-75).

Na putu Rudna Glava- Klokočevac, danas se završavaju radovi na rehabilitaciji kolovoza. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.

Na putu Niška Banja - Crvena Reka, do 26. juna traje obustava saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju. Alternativni putni pravac: Niška Banja-Prosek i Prosek-Crvena Reka.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7:15, na graničnim prelazima Batrovci i Kelebija, zadržavanje na izlazu za teretna motorna vozila je 120 minuta, dok je na graničnom prelazu Horgoš, zadržavanje na izlazu i zemlje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

AMSS: Oprez zbog vrućina

Izvor: B92, 22.Jun.2021

Beograd -- Saobraćaj u Srbiji trenutno je umerenog intenziteta, ali AMSS skreće pažnju da je počela letnja turistička sezona, kada može doći do manjih gužvi i zastoja...Kako nas danas i u narednim danima očekuju visoke dnevne temperature, vozačima se savetuje da za duži put biraju ranije jutarnje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.