Savet Evrope: 50 mil. EUR za MSP zajmove u Srbiji

Izvor: B92, 20.Mar.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet Evrope: 50 mil. EUR za MSP zajmove u Srbiji

Beograd -- Razvojna banka Saveta Evrope (CEB) odobrila je osam novih zajmova institucijama u državama članicama Saveta Evope.

U to je uključeno i 50 miliona evra koje će dobiti dve banke koje posluju u Srbiji.

Zajmovi su odobreni na sastanku Upravnog odbora CEB u Parizu i biće usmereni za olakšavanje rada mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji, saopštio je Savet Evrope.

Zajam u iznosu od 20 miliona evra odobren je "Rajfajzen Lizingu Srbija", trećoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najvećoj lizing kompaniji u Srbiji, da bi se finansiranje usmerilo ka mikro, malim i srednjim preduzećima, povećala njihova konkurentnost i podržalo otvaranje novih stalnih i sezonskih radnih mesta.

Drugi zajam u iznosu od 30 miliona evra namenjen je Prokredit banci u Srbiji za mikro, mala i srednja preduzeća za koje je lizing često jedini oblik finansiranja aktivnsoti kojima imaju pristup.

Razvojna banka Saveta Evrope osnovana je 1956. godine i ima 41 zemlju članicu. Ta banka odobrava zajmove svojim državama članicama, lokalnim vlastima i institucijama za projekte u društvenom sektoru.

Mikro, mala i srednja preduzeća igraju važnu ulogu u srpskoj ekonomiji i obezbedjuju skoro dve trećine svih poslova u privatnom sektoru, navodi se u saopštenju Saveta Evrope.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.