Sarajevski aerodrom: Milioniti putnik mjesec i pol ranije nego prošle godine

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Okt.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevski aerodrom: Milioniti putnik mjesec i pol ranije nego prošle godine

SARAJEVO - Milioniti putnik u Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo ove godine zabilježen je mjesec i pol ranije u odnosu na prošlu godinu.

Iz tog preduzeća navode da je taj podatak najbolji pokazatelj kontinuiranog rasta prometa putnika u sarajevskoj zračnoj luci.

Sarajevski aerodrom opslužio je prvi put, čak četiri mjeseca zaredom, više od 100.000 putnika. Samo u junu zabilježeno je 28 posto više putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine. U julu kroz Međunarodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << zračnu luku Sarajevo prošlo je 180.929 putnika, a što je 14 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, te najveći broj putnika ikad opslužen u jednom mjesecu.

- Trend pozitivnog poslovanja, uz povećanje broja zračnih operacija i putnika, očekujemo i u nadolazećem razdoblju, priopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.