Sjaomi osvaja Evropu i Indiju, gubi bitku u Kini

Izvor: B92, 20.Maj.2019, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjaomi osvaja Evropu i Indiju, gubi bitku u Kini

Šangaj -- Kineski Sjaomi prijavio je danas veće kvartalne prihode od očekivanih, delom zahvaljujući stabilnom rastu prodaje na inostranom tržištu, preneo je Rojters.

Rezultati kineskog proizvođača mobilnih telefona pokazuju da se isplaćuje veća fokusiranost na nastup na inostranim tržištima kao što su Indija i Evropa, dok tržište pametnih telefona u Kini, najveće na svetu, usporava.

Prihodi Sjaomija porasli su za 27 odsto na kraju kvartala okončanog u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << martu, na 43,8 milijardi juana (6,3 milijarde dolara), nadmašivši tako procene analitičara koji su očekivali 42,109 milijardi juana.

Sjaomi većinu prihoda ostvaruje prodajom mobilnih uređaja, ali takođe prodaje i druge tipove hardvera i onlajn reklame.

Njegov udeo na domaćem tržištu smanjio se u prvom kvartalu za 21 odsto, pokazalo je istraživanje, dok su rivali Opo, Vivo i Huavej napredovali.

Prema rezultatima tog istraživanja, celokupno tržište smartfona u Kini smanjilo se za sedam procenata u odnosu na isti period prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.