Samo u jednom gradu u Srbiji - 90 radnika na crno

Izvor: B92, 08.Okt.2018, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo u jednom gradu u Srbiji - 90 radnika "na crno"

Novi Pazar -- Inspekcija rada u Novom Pazaru otkrila je tokom septembra 29 poslodavaca kod kojih je zatečeno 90 osoba koje su radile bez odgovarajućeg ugovora o radu.

Prema podacima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, više od polovine radnika bez ugovora o radu otkriveno je u građevinskim kompanijama (55), od kojih su 34 inspektori zatekli tokom dve kontrole na gradilištima turske firme "GVN Internacional Construction", objavio je radio Sto plus.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Neprijavljeni radnici otkriveni si i u kompaniji za proizvodnju konfekcije "Perlla" (10), građevinskoj firmi iz Turske "Bedirhan Insaat" (osam), kao i na gradilištu kod Admira Arapovića (šest).

Ostali radnici "na crno", uglavnom po jedan ili par njih, zatečeni su u trgovinskim i ugostiteljskim radnjama, menjačnicama, pekarama, frizerskim salonima, taksi prevoznicima i firmama za ugradnju elelektro instalacija.

Protiv vlasnika preduzeća inspektori su podnosili prekršajne prijave, uz obavezu da sa radnicima zaključe ugovore o radu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.