Samo jedna ponuda za eks-Ju giganta: Izraelci zainteresovani za posrnulu fabriku

Izvor: B92, 29.Okt.2019, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo jedna ponuda za eks-Ju giganta: Izraelci zainteresovani za posrnulu fabriku

Mostar -- Mostarski Aluminij izvestio je kako je za sada izraelska "M. T. Abraham grupa" jedina dostavila ponudu za tu kompaniju.

"M. T. Abraham grupa" je svoju ponudu prezentovala Vladi Federacije BiH 17. oktobra, što su i oni sami prošle nedelje objavili u medijima, a u međuvremenu je s njihovom ponudom detaljno upoznata i uprava društva Aluminij, navodi se saopštenju kompanije.

Dodaje se kako Uprava podržava sva nastojanja potencijalnih investitora da se kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konkretna i realna ulaganja omogući ponovno pokretanje proizvodnje i osigura održiv i stabilan koncept rada i razvoja Aluminija, prenosi capital.ba.

"Uz nadu da će se uskoro nastaviti razgovori između navedenog ponuđača i Vlade Federacije BiH, želimo da istaknemo kako je u međuvremenu u Aluminiju urađen najveći deo posla na planu restrukturiranja kompanije, tako da bilo koji ozbiljan investitor može da računa na ulazak u visokoprofesionalnu radnu sredinu, spremnu da odgovori svim potrebama", ističu iz mostarske kompanije.

Takođe naglašavaju da prestanak rada Aluminija ne može nikome doneti bilo kakvo dobro i da je vidljivo kako problemi s kojima se suočio Aluminij imaju velik uticaj na bližu i dalju okolinu

"Ne slažemo se s analizama i ocenama koje govore da je prestanak rada Aluminija osigurao stabilizaciju elektroenergetskog sistema i stvorio uslove za niže cene struje za potrošače, jer to naprosto nije tačna računica, nego je naprotiv Aluminij d.d. Mostar godinama bio stabilizator sistema", pojašnjava se u saopštenju.

Ponovnim podizanjem Aluminija na zdrave i čvrste noge, kako kažu, uspostavio bi se rast BDP-a, izvoza i svih drugih važnih parametara koji pokazuju ekonomsku snagu jednog društva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.