STIGLE SJAJNE VESTI O RASTU BDP-a: Čak i u vreme korone Srbija beleži odlične rezultate

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2021, 12:38

STIGLE SJAJNE VESTI O RASTU BDP-a: Čak i u vreme korone Srbija beleži odlične rezultate

Srbija u prvom kvartalu ove godine zabeležila realni rast BDP-a

Srbija je u prvom kvartalu 2021. godine ostvarila realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 1,2 posto u odnosu na isti period prošle godine, prema današnjoj fleš proceni Republičkog zavoda za statistiku.

Obračun kvartalnog BDP-a za prvi kvartal 2021. godine, koji je detaljniji i koji se izvodi na nižim nivoima agregiranja, biće objavljen 31. maja, naveli su iz RZS-a.

Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, odgovarajući na izjavu predsednika Fiskalnog saveta Pavla Petrovića da će javni dug Srbije biti uvećan preko 60 odsto BDP-a zbog velikih troškova države, da sve zavisi od privrednog rasta i vakcinacije, kao i da će ukoliko u drugom kvartalu rast bude preko 10 ili 11 odsto, BDP u 2021. možda iznositi i preko sedam odsto, a javni dug biti i manji od sadašnjih 58 odsto.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Statistika: Rast BDP-a Srbije u prvom kvartalu 1,2 odsto

Izvor: Danas, 05.Maj.2021

Realni rast bruto domačeg proizvoda (BDP) Srbije u prvom kvartalu ove godine u odnosu na isti period 2020. iznosio je 1,2 odsto, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.