SSSS: Mere vlade daju nadu da će se privreda oporaviti

Izvor: B92, 31.Mar.2020, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SSSS: Mere vlade daju nadu da će se privreda oporaviti

Beograd -- Ekonomske mere koje Vlada Srbije planira da sprovede zbog krize izazvane koronavirusom daju nadu da će se nakon krize privreda vratiti normalnim tokovima.

"Do sada nismo imali ovako široke mere koje su usmerene i ka zaposlenima, pogotovo ne prema malim i srednjim preduzećima. Sada im je data mogućnost da isplate minimalne zarade naredna tri meseca, što im je veoma važno i ta mera je za svaku pohvalu“, rekao je predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ljubisav Orbović.

Ističe da će ove mere podstaći poslodavce da vrate na posao radnike koje su otpustili prethodnih nedelja.

Takođe, Orbović kaže i da veliku olakšicu, naročito za veća preduzeća, predstavlja mogućnost da odloženo plaćaju poreze i doprinose.

"To sveukupno daje nadu da će se privreda nakon ukidanja vanrednog stanja vratiti normalnim tokovima", ističe Orbović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SSSS: Mere vlade daju nadu da će se privreda oporaviti

Izvor: Blic, 31.Mar.2020

Ekonomske mere koje Vlada Srbije planira da sprovede zbog krize izazvane korona virusom daju nadu da će se nakon krize privreda vratiti normalnim tokovima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.