SRPSKI UČENICI NIŽU USPEHE: Dve medalje sa Balkanske fizičke Olimpijade

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 11:58

SRPSKI UČENICI NIŽU USPEHE: Dve medalje sa Balkanske fizičke Olimpijade

Na ovom takmičenju učestvovalo je 47 učenika iz 12 zemalja

Učenici iz Srbije ostvarili su zapažene rezultate na Balkanskoj fizičkoj Olimpijadi, koja se danas završava u Krajovi, a osvojili su jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju, kao i jednu pohvalu, saopšteno je iz Balkanske unije fizičara.

Zlatnu medalju je osvojio Dušan Beguš, učenik trećeg razreda Matematičke gimnazije u Beograda, srebrnu je osvojio Aleksa Ðorđević, učenik trečeg razreda gimnazije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Svetozar Marković” u Nišu, dok je pohvalu osvojio Miloš Purić iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

U nezvaničnom poretku zemalja učesnica, prvi su ponovo učenici iz Rumunije koji su osvojili dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju, dok su učenici iz Srbije i Bugarske ovoga puta "zamenili“ mesta, tako da su učenici iz Bugarske drugi, a učenici iz Srbije treći.

Na drugoj Balkanskoj olimpijadi iz fizike koja se sada odvijala onaljn učestvovalo je 47 učenika iz 12 zemalja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.