SRPSKA PRIVREDA SE RAZVIJA: Beležimo rast, to je rezultat dobre državne politike (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2021, 09:10

SRPSKA PRIVREDA SE RAZVIJA: Beležimo rast, to je rezultat dobre državne politike (FOTO)

Jasan pokazatelj uspešne politike države Srbije je osetan privredni rast

- Srbija beleži privredni rast što je jasan pokazatelj da politika koju vodi državni vrh daje dobre rezultate - kaže ministarka privrede Anđelka Atanasković koja je danas sa predsednicom Vlade Anom Brnabić obišla Niški upravni okrug.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva privrede, Atanasković je tom prilikom obišla fabriku Gerber u Vitoševcu i kompaniju Magna u Aleksincu.

Ministarka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je istakla da Magna odlično posluje, da je reč o kompaniji koja u Odžacima ima već dve fabrike i više od 2.000 radnika i izrazila zadovoljstvo što je odlučila da u Aleksincu otvori treću firmu.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић учествовала је у посети коју је предводила председница Владе Републике Србије...

Posted by Министарство привреде Републике Србије on Петак, 25. јун 2021.

- Sa ugovorom koji smo sklopili imaju obavezu da uposle najmanje 570 ljudi i to su ispunili već sada, a drago mi je što će biti i veći broj. To je za Aleksinac odlično - rekla je Atanasković.

Navela je da je sa predsednikom opštine razgovarala o dovođenju još jedne kompanije u Aleksinac, ali da je dobro i ako se Magna bude širila.

Министарка привреде Анђелка Атанасковић изјавила је данас да јој је драго што је у Aлексинцу и у фирми Mагна. „Фирма...

Posted by Министарство привреде Републике Србије on Петак, 25. јун 2021.

Ministarka je prethodno posetila Vitoševac gde je posetila fabriku Gerber, ali i razgovarala sa predstavnicima opštine i građanima. Atanasković je navela da su razgovarali o projektima i mogućnostima koje privrednici mogu da koriste kao pomoć i to u vidu povoljnih kredita i bespovratnih sredstava, a što bi doprinelo unapređenju poslovanja.

Atanasković je sa predstavnicima opštine Vitoševac razgovarala i o infrastrukurnim projektima.

- Razgovarali smo o projektu za industrijsku zonu. Autoput je blizu i to je stvarno veoma pogodno mesto gde bi mogla jedna firma da dođe. Radicemo na tome u narednom periodu, u januaru će moći da konkurišu i da srede infrastrukturnu celinu za firmu koju ćemo dovesti sigurno - rekla je Atanasković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.