SRBIJA NA SAMOM VRHU: Najbolje se snašli sa epidemijom, najveći rast BDP-a u Evropi

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 10:36

SRBIJA NA SAMOM VRHU: Najbolje se snašli sa epidemijom, najveći rast BDP-a u Evropi

Srbija sve lekove i medicinsku opremu plaća na vreme i da ih zato imamo mnogo

Zvanični podaci pokazali su da najmanji pad u Evropi ima Republika Srbija, navedeno je danas iz Ministarstva finansija.

- Juče je zavod za statistiku izašao sa poslednjim podacima za 2020. godinu, to je ono o čemu je predsednik Vučić govorio kada je pričao da smo najbolji u Evropi. To se nikad nije desilo. Mnoge razvijenije zemlje od nas mnogo su više pale. Mi smo u 2020. godini imali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stopu nezaposlenosti od devet odsto - naveli su.

- Apsolutno smo zadržali stabilnost naših javnih finansija - dodali su.

Kažu da .

- Očekujući otvaranje globalne ekonomije, kako ide vakcinacija, mislim da je Srbija dobro pozicionirala sebe kada je reč o rastu - rekli su i dodali da smo jasno definisali dva prioriteta: borbu za spas ekonomije i borbu za živote i zdravlje građana.

- Nije problem i da se država zaduži ako treba, ali da sačuvamo svako radno mesto - rekli su.

- Svi zajedno smo prošli kroz reforme od 2014. godine. Prosečne plate rastu, čak i sada u ekonomskoj krizi - zaključuju iz minstarstva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.