SPREMITE SE! Zbog ovih proizvoda nastaće OPŠTI HAOS u supermarketima ŠIROM SRBIJE? Vlada TOTALNA POMAMA za njima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2018, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPREMITE SE! Zbog ovih proizvoda nastaće OPŠTI HAOS u supermarketima ŠIROM SRBIJE? Vlada TOTALNA POMAMA za njima!

Srbi su ove godine u velikim trgovinskim lancima najviše kupovali jaja, zatim hleb i šećer.

Među deset najprodavanijih proizvoda bile su i banane, krem-bananica, ali i pivo od pola litre, dok nalisti prvih deset namirnica nema mesa, ali ni kućne hemije, govore podaci Ministarstva trgovine.

Takođe flaširana voda se kupovala više nego ulje, a pravi hit među Srbima je instant kafa "tri u jedan".

- Redosled navedenih proizvoda nije identičan u svim trgovinskim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lancima, ali ovo je lista deset najprodavanijih proizvoda. Pored njih, veoma su prodavani i sveže svinjsko i pileće meso, voćnik sokovi, smoki, sezonsko voće i povrće, brašno, jogurt, pavlaka,a i kiselo mleko. Što se jaja tiče, ona su uvek bila u samom vrhu liste, kao i banane koje prednjače nad osalim voćem - navodi Željko Rakić, načelnik odeljenja za trgovinu i razvoj konkurencije u Ministarstvu trgovine.

On dodaje da se u poslednje vreme među prvih deset namirnica probila i instant kafa "tri u jedan".

- U suštini, sitni artikli poput instant kafe ili krem bananice uvek izbiju među prvih deset, a zanimljivo je to da se tradicionalnu tursku kafu sada potpuno zamenila instant kafa "tri u jedan". Takođe, treba reći da prosečan račun u radnjama iznosi 1.107 dinara i ta cigra nije mnogo menjana u ovoj godini - kaže Rakić.

Predsednik nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović kaže da se Srbi već duže vreme odriču zdravijegzdravijeg načina ishrane zarad sitnih zadovoljstava.

- Zanimljivo je da na listi prvih deset naimirnica nema mesa, a da nam je od toga preče, primera radi, pivo ili kafa. Odričemo se čak i osnovnih potrepština kao što je meso da bismo uživali u sitnim zadovoljstvima poput ispijanja kafe i piva - ističe Papović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.