SLEDI PREPOROD! POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA KOVID BOLNICU U NOVOM SADU: Kolika je važnost ove ustanove? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2021, 14:46

SLEDI PREPOROD! POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA KOVID BOLNICU U NOVOM SADU: Kolika je važnost ove ustanove? (FOTO)

Govoreći o važnosti izgradnje kovid bolnice, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je kazao da je ona nemerljiva

U Novom Sadu na Mišeluku danas je položen kamen temeljac za kovid bolnicu, treću u Srbiji, a prvu u Vojvodini za te namene, a svečanom polaganju kamena temeljca prisustvovao je i predsednik Aleksandar Vučić.

, istakavši da oseća zadovoljstvo, jer, prema njegovim rečima, niko ne bi poverovao pre samo nekoliko meseci da će biti izgrađena jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << takva bolnica do početka jeseni.

- Nekada su nam zatvarali fabrike, ali sada više ništa nije isto. Ovo je garancija da ćemo imati nove investiciji, jer bez zdravlja nemamo ništa - poručio je Vučević na početku radova na izgradnji kovid bolnice u Novom Sadu.

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik)

On je istakao da će Grad Novi Sad učiniti sve da radovi budu završeni u roku, poručivši da sa kovid bolnicom sledi preporod čitavog Mišeluka koji će, kako je istakao, biti jedna od najatraktivnijih lokacija za život u čitavom gradu Novom Sadu.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović kazao je da je od pre šest godina krenula velika nabavka dijagnostičke opreme, te da je AP Vojvodina ušla nešto spremnija u borbu protiv korona virusa u odnosu na druge regije.

- Odavde na svega tri kilometra grade se i novi blokovi na Institutima u Sremskoj Kamenici, a samo izgradnjom ove kovid bolnice, broj smeštajnih kapaciteta intezivne nege u Vojvodini biće udvostručen - naveo je Mirović, istakavši da će ova bolnica biti spremna za prijem prvih pacijenata u zadatim rokovima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.