SJAJNE VESTI ZA SRPSKU OMLADINU: Brže do prve plate! 10.000 mladih dobija posao, a zaposlenje odmah posle škole!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 00:28

SJAJNE VESTI ZA SRPSKU OMLADINU: Brže do prve plate! 10.000 mladih dobija posao, a zaposlenje odmah posle škole!

Država u prvih godinu dana poslodavcima plaća veći deo plata - 20.000 dinara za one koji su završili srednju školu i 24.000 za one sa fakultetom.

Vlada Srbije uvodi nove podsticajne mere za zapošljavanje mladih. Program "Moja prva plata" jedna je od najznačajnijih mera, čija će primena krenuti veoma brzo i za nju će iz budžeta biti izdvojene dve milijarde dinara, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je posle sastanka sa privrednicima u Vladi, a kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, rekao da država na ovaj način želi da motiviše mlade da što pre nađu posao.

- Kroz program "Moja prva plata" želimo da pomognemo onima koji su završili srednju školu ili fakultet da pronađu svoj prvi posao, i to tako da će za 10.000 mladih ljudi država pokrivati jedan deo troškova njihove plate. Za one koji su završili srednju školu, država će davati 20.000 dinara, a za one koji su završili fakultet 24.000 dinara, za period od devet meseci, dakle za prvi probni period, prvu godinu njihovog zaposlenja - rekao je Mali.

On je naveo da će se nastaviti i sa programima obuke, odnosno dokvalifikacije za one koji žele da pronađu novi posao.

- Imamo stopu nezaposlenosti od 9,7 odsto, ali i dalje postoji potreba za kadrovima. Zato želimo da omogućimo onima koji nemaju posao u svojoj struci da se dodatno obuče, da stvore nove veštine, nova znanja, kako bi se zaposlili. Mi ćemo za tu svrhu izdvojiti milijardu i 200 miliona dinara, za 10.000 ljudi, u formi vaučera. Ovaj program će krenuti na jesen - rekao je Mali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.