SJAJNE VESTI ZA SRBIJU! Spor je REŠEN, može da počne izgradnja TURSKOG TOKA - RUSKI GAS ZA CELU EVROPU

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2019, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SJAJNE VESTI ZA SRBIJU! Spor je REŠEN, može da počne izgradnja TURSKOG TOKA - RUSKI GAS ZA CELU EVROPU

Rešen spor između dva konzorcijuma oko podele učešća u izgradnji gasovoda.

Vrhovni administrativni sud Bugarske nije uvažio žalbu konzorcijuma "Gasni razvoj i širenje u Bugarskoj" samim tim je "Arkad" ostao kao jedini izvođač radova izgradnje gasovoda "Turski tok" kroz teritoriju Bugarske.

Time je, kako se ocenjuje, rešen spor između ova dva konzorcijuma oko podele učešća u izgradnji ovog gasovoda.

Podsetimo, prvesntveno je za izvođača radova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na izgradnji 474 kilometara cevovoda izabran "Arkad", ali ga je onda operater "Bulgartransgas" odstranio iz realizacije projekta zbog navodno kasno podnetih dokumenata i izabrao "Gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj" za novog izvođača radova.

Komisija za zaštitu konkurencije odlučila je da je to rešenje neosnovano, kao i da "Arkad" ostane izvođač.

Kompanija "Gasni razvoj i proširenje u Bugarskoj" je potom osporio tu odluku, iako je sam "Bulgartransgas" računao na brzo rešavanje situacije kako bi se počelo sa postavljanjem cevi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SPOR REŠEN: Izgradnja Turskog toka kroz Bugarsku može da počne

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2019, 07:27

Vrhovni administrativni sud Bugarske nije uvažio žalbu konzorcijuma "Gasni razvoj i širenje u Bugarskoj" samim tim je "Arkad" ostao kao jedini izvođač radova izgradnje gasovoda "Turski tok" kroz teritoriju Bugarske...Time je, kako se ocenjuje, rešen spor između ova dva konzorcijuma oko podele...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.