SITAB traži da lokalna samouprava sprovodi Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju

Izvor: B92, 10.Maj.2019, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SITAB traži da lokalna samouprava sprovodi Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju

Beograd -- Strukovno udruženje taksi preduzetnika oglasio se povodom saopštenja kompanije CarGo.

SITAB u u saopštenju se poziva na Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

"U ime članova SITAB-a, i ovim putem ukazujem Vam na činjenicu da nezakonit taksi prevoz i uprkos stupanja na snagu novog Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, dobija sve više maha, tako da po našim saznanjima ima preko 1.700 vozila koja rade taksi prevoz na teritoriji grada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beograda", navodi se u dopisu našoj redakciji.

Kako navode, Zakon je u nadležnosti ministarstava, primenjuje ga lokalna samouprava.

"U suštini, Zakon se ne poštuje i krši na sve moguće načine, i svi znaju za to, a niko nista ne preduzima. Ministarstva su nam objasnila da je Zakon donet i da je to bio njihov posao i da sada lokalna samouprava treba da ga primenjuje. Lokalna samouprava ne primenjuje i ne sprovodi Zakon, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim rečima napisano je šest prijava.

Strukovno udruženje taksi preduzetnikatraži da država reaguje, navodeći "Ili je rešenje protest ili blokada grada".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.