SIROMAŠTVO I U NEMAČKOJ: Četvrtina živi na rubu, evo koliko ih je u Berlinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIROMAŠTVO I U NEMAČKOJ: Četvrtina živi na rubu, evo koliko ih je u Berlinu

Savez sindikata Nemačke smatra da je porast samohranih roditelja kojima preti siromaštvo skandalozno za tu državu

Stanovnici Bremena su od svih nemačkih saveznih pokrajina najviše izloženi opasnosti pada u siromaštvo, a veliki rizik osiromašenja je i na istoku Nemačke.

- Na rubu siromaštva živi 22,7 odstograđana grada-savezne pokrajine Bremena, a najmanji postotak se beleži u najrazvijenijim pokrajinama Bavarskoj i Baden-Vitemberg - saopštila je Savezna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << statistička kancelarija u Visbadenu, a prenosi "News Buzz".

Iza Bremena, najvećoj opasnosti od života u siromaštvu izloženi su građani istočnih saveznih pokrajina Mecklenburg-Predpomorje i Saska-Anhalt, ali i glavni grad Berlin, gde 18,2 odsto stanovništva živi na rubu siromaštva.

Iako su se vrednosti približile kada se govori o razlikama između nekadašnje Zapadne i Istočne Nemačke, razlike u ekonomskoj moći između istoka i zapada su još uvek primetne.

No, primećeno je smanjenje opasnosti od siromaštva u nekim istočnim saveznim zemljama, uz povećanje na zapadu, poput savezne pokrajine Severna Rajna-Vestfalija.

Od socijalnih grupa najviše su riziku siromaštva izloženi samohrani roditelji, 40,4 odsto na zapadu i 44,5 odsto na istoku zemlje. Savez sindikata Nemačke smatra skandaloznim porast samohranih roditelja kojima preti siromaštvo. Na rubu siromaštva živi ona osoba kojoj je na raspolaganju 60 odsto prosečnog primanja za određenu regiju, što je oko 1.000 evra mesečno.

IZVOR ŽIVOTA ZA 100 MILIONA LJUDI: Ovo je najvažnija reka na svetu, a zbog nje bi moglo da zarati 11 država (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.