SIJ sklopio s grupacijom MHP ugovor o prodaji Perutnine Ptuj

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Nov.2018, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIJ sklopio s grupacijom MHP ugovor o prodaji Perutnine Ptuj

LJUBLJANA - Društvo SIJ (Slovenska industrija jekla) sklopilo je s ukrajinskom grupacijom MHP ugovor o prodaji 90,69 posto udjela u Perutnini Ptuj, koji je posredno ili neposredno u njegovom vlasništvu.

S ciljem finalizacije dogovora, ukrajinski investitori i dalje čekaju odluku Slovenske agencije za zaštitu konkurencije. Ukrajinski holding je prošloga tjedna predstavio planove prema kojima namjerava u proizvodnu bazu u narednih četiri do pet godina uložiti oko 200 milijuna >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << eura, čime želi jačati postojeće vertikalno integrirani poslovni model kompanije i ulagati u razvoj i tehnologiju, kao i njene robne marke.

Kako su pojasnili iz SIJ-a potpisivanje ugovora je strateški korak koji će ptujskoj grupi dati dodanu vrijednost i ojačati njenu poziciju, jer planira povećati prodaju mesa peradi i proizvoda pod robnim markama Perutnine širom Balkana i zapadne Evrope.

U ukrajinskom holdingu, prve investicije u Perutninu Ptuj planirane su za narednu godinu, a s tim ciljem upravni odbor je već odobrio 60 milijuna eura. Naglašavaju da će stjecanje slovenskog društva za njih značiti "strateški korak koji će dodati vrijednost Perutnini Ptuj i ojačati njihovu poziciju na međunarodnom tržištu".

Prema neslužbenim informacijama ljubljanskog Dnevnika, Ukrajinci Perutninu Ptuj plaćaju 270 milijuna eura, ali su iz ptujske kompanije kazali da će govoriti o cijeni tek nakon završetka posla.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.