SAD u svađi sa svetom, a beleže najbolje rezultate

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD u svađi sa svetom, a beleže najbolje rezultate

Vašington -- Američka privreda ostvarila je rast od 4,2 odsto na godišnjem nivou u drugom tromesečju.

To je najbolji rezultat u skoro četiri godine, saopštilo je danas ministarstvo privrede SAD.

S rezultatima u periodu april-jun američka privreda je na putu da ostvari najveći rast u više od jedne decenije, prenela je agencija Asošiejtid pres.

Ministarstvo trgovine SAD danas je objavilo novu procenu, posle prvobitne po kojoj je rast bio 4,1 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Rast u drugom tromesečju je značajno poboljšanje u odnosu na 2,2 odsto u prvom, mada su delom tome doprineli privremeni faktori.

Ekonomisti očekuju da se rast do kraja uspori na i dalje solidnih tri odsto, čime bi rast ove godine mogao biti tri odsto, što je najbolji rezultat od 3,5 odsto u 2005. godini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD u svađi sa svetom, a beleže najbolje rezultate

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2018

Američka privreda ostvarila je rast od 4,2 odsto na godišnjem nivou u drugom tromesečju..To je najbolji rezultat u skoro četiri godine, saopštilo je danas ministarstvo privrede SAD...S rezultatima u periodu april-jun američka privreda je na putu da ostvari najveći rast u više od jedne decenije,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.