SAD izuzele od tarifa kineske lampice za jelku, slamčice, pseće povoce...

Izvor: B92, 20.Sep.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD izuzele od tarifa kineske lampice za jelku, slamčice, pseće povoce...

Vašington -- SAD privremeno izuzimaju više od 400 vrsta kineskih proizvoda od carina koje je administracija predsednika Trampa uvela lane, potvrdila je danas TV mreža CNBC.

To proističe iz tri dokumenta koje će danas objaviti Kancelarija američkog trgovinskog predstavnika.

Izuzeće, kojim je pokriveno ukupno 437 vrsta proizvoda, odnosi se, između ostalog, na artikle kao što su lampice za novogodišnju jelku, plastične slamčice, pseći povoci i štampane pločice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (PCB).

Ti proizvodi deo su kineske robe u vrednosti od 250 milijardi dolara, na koju su SAD prošle godine uvele tarife.

Najnovija odluka doneta je nakon više od 1.100 zahteva za izuzećem koje su podnele kompanije i drugi subjekti u Sjedinjenim Državama, navodi se u dokumentima.

Dve najveće svetske ekonomije su već duže od godinu dana u trgovinskom sporu, u kojem su uvele uzajamne carine na razna dobra koja uvoze jedna iz druge. Odluka o izuzećima dolazi u trenutku kada su se američki i kineski zvaničnici na "srednjem" nivou sastali u Vašingtonu, u okviru priprema za pregovore na visokom nivou koji se očekuju u oktobru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.