SAD: Porast broja zahtjeva naknada za nezaposlene

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Apr.2019, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Porast broja zahtjeva naknada za nezaposlene

NEW YORK -  Broj zahtjeva u SAD-u za primanje naknade za nezaposlene porastao je najviše još od kraja 2017. godine, pokazuju najnoviji podaci američkog ministarstva rada.

Kako je prenijela agencija Bloomberg, broj nezaposlenih porastao je za 37.000 na 230.000 u posljednjem tjednu travnja.

Taj broj, ipak, i dalje ostaje u okvirima onoga što se smatra stanjem bliskom punoj uposlenosti radne snage, navodi agencija.

Povećanje broja zahtjeva za naknade >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za nezaposlene prekinulo je niz od pet tjedana u kojima je zabeleženo smanjenje nezaposlenosti, a to je bio najduži takav period od 2016.

Bez obzira na izvjesno usporavanje tržišta rada, ono ostaje stabilno, navode analitičari, dodajući da izvjesno kolebanje tržišta rada nije neuobičajeno u tjednima prije ili poslije uskršnjih praznika.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.