Ružić: Biće bolje kad sve bude po zasluzi

Izvor: B92, 13.Sep.2017, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Biće bolje kad sve bude po zasluzi

Ministar državne uprave Branko Ružić kaže da se Srbija kroz strateške dokumente, obavezala da organizuje efikasnu, ekonomičnu i uslužnu javnu upravu i službe.

"Cilj je da javna uprava bude relativno manja, jeftinija i efikasnija i da se time podrži privredni rast. Usklađujemo je sa potrebama građana i privrede – od usluga na šalterima, prenosa znanja u školama, zdravstvene i socijalne zaštite, kulture", rekao je Ružić na sastanku sa misijom Svetske banke.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Dodaje se da se zbog potreba građana uspostavlja službenički sistem koji je pravičan prema svim zaposlenima u javnim službama i zasnovan na zaslugama i kompetencijama.

"Uveren sam da će efekat uspostavljanja sistema vrednovanja rada i nagrađivanja u skladu sa učinkom i angažovanjem biti veća motivisanost zaposlenih i, u konačnom, bolji kvalitet usluga u zdravstvu, školstvu, oblasti kulture, socijalne zaštite... ", rekao je Ružić i dodao da će se zakon o zaposlenima u javninim službama uskoro naći pred poslanicima.

Istakao je da je ukupan broj zaposlenih u javnoj upravi na svim nivoima u okvirima koji su utvrđeni zakonom.

"Sagledavani su standardi i prioriteti u okviru svakog resora kako ne bismo ugrozili funkcionisanje države i sprovođenje reformi", rekao je Ružić i objasnio da postoji realna potreba za jačanjem kadrova u zdravstvenoj zaštiti i inspekcijskim službama.

On je zahvalio na podršci reformama koja Vladi Srbije stiže iz Svetske banke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.