Ruski milijarder odustao: Traži novog kupca za razrušeni hotel FOTO

Izvor: B92, 19.Feb.2020, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski milijarder odustao: Traži novog kupca za razrušeni hotel FOTO

Dubrovnik -- Ruski milijarder Viktor Vekselberg osam godina je pokušavao da na mestu ratom uništenog hotela Belvedere realizuje novu investiciju.

Kako piše Dubrovački dnevnik, on se malo umorio i hotel u Dubrovniku bi mogao da proda drugom investitoru.

Ovih dana investitori iz SAD posetili su gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića jer su zainteresovani da u Dubrovniku otvore hotel s pet zvezdica, dodaje Dubrovački a prenosi Poslovni dnevnik.

Novi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << investitor bi trebalo da obnovi stari Belvedere, kompleks za koji je Vekselberg imao planove rušenja kako bi na njegovom mestu sagradio novi, luksuzniji hotel po idejnom rešenju arhitektonske agencije 3LHD-a.

Kako je za Jutarnji list izjavio gradonačelnik Mato Franković, njega je u četvrtak posetila delegacija renomiranog američkog hotelskog lanca.

"Oni su stigli s vizualima rekonstrukcije i studijama, ali prvo su želeli da vide kako projekat izgleda prostorno-planski, odnosno da provere šta se sve može da se radi na tom prostoru. Zainteresovani su za rekonstrukciju postojećeg projekta, u postojećim gabaritima, a prednost je to što za projekat postoje i građevinska i upotrebna dozvola, dok bi investitori trebalo da obezbede dozvolu za rekonstrukciju", rekao je Franković i dodao da veruje da je obnova hotela Belvedere realna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.