Ruska firma zainteresovana za završetak hotela

Izvor: S media, 08.Jun.2010, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska firma zainteresovana za završetak hotela

Ministar za infrastrukturu u Vladi Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da su u toku pregovori sa jednom kompanijom iz Rusije koja je zainteresovana da završi izgradnju hotela "Hajat-ridžensi - Jelen" na planini Crni Vrh kod Bora.

Mrkonjić je, tokom posete opštini Bor, gde je u toku kampanja za lokalne izbore, naveo da je ta ruska firma, čije ime nije želeo da obelodani, preliminarno prihvatila ponudu Vlade Srbije da nastavi izgradnju hotelskog kompleksa na Crnom vrhu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Izgradnja kompleksa hotela prekinuta je tokom bombardovanja Srbije 1999. godine, a stručnjaci su procenili da je potrebno više para da se ta gradjevina konzervira, nego da se završi.

Mrkonjić je naveo da je do sada u taj objekat uloženo oko 65 miliona dolara.

"Oni su spremni da investiraju u završetak izgradnje hotela, gde bi moglo da se zaposli oko 800 radnika", rekao je Mrkonjić.

Ministar za infrastrukturu je dodao i da je Univerzitet "Megatrend" zainteresovan za kupovinu objekta "Kapije Bora", gde bi, kako je rekao, vlasnik tog univerziteta napravio Univerzitetski centar Timočke Krajine.

Mrkonjić je rekao i da će po završetku izgradnje autoputa Paraćin-Zaječar 2012. godine, početi radovi na novom autoputu Bor - Beograd, preko Markovca.

Ukoliko bi se taj put izgradio, razdaljina izmedju Bora i srpske prestonice bila bi sa 250 kilometara smanjena za oko 100 kilometara.

Izgradnju tog autoputa, Mrkonjić je već najavio tokom ranijih predizbornih kampanja pre 2000. godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.