Rusija nastavlja da smanjuje ulaganja u američke državne obveznice

Izvor: Vostok.rs, 18.Sep.2019, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija nastavlja da smanjuje ulaganja u američke državne obveznice

Rusija nastavlja da smanjuje svoja ulaganja u američke državne obveznice. Trenutno Moskva drži još preostalih 8,5 milijardi dolara, pokazuju podaci američkog Ministarstva finansija.
Od navedene sume 6,239 milijardi se nalazi u dugoročnim hartijama od vrednosti, a 2,262 u kratkoročnim. Ulaganja su smanjena sa 10,85 milijarde u junu na 8,5 milijardi dolara. Moskva je osetno smanjila ulaganja u američki državni dug od aprila 2018. godine, dok je u septembru i oktobru zabeleženo neznatno povećanje, nakon čega je tendencija smanjenja nastavljena. Rusija više ne ulazi u 30 najvećih držalaca američkog duga. Lideri na tom spisku već drugi mesec za redom su Japan (1,31 bilion dolara), Kina (1,31 bilion dolara) i Velika Britanija (334,7 milijardi dolara).  
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rusija smanjila ulaganja u državne obveznice SAD

Izvor: B92, 18.Sep.2019

Vašington -- Rusija nastavlja da smanjuje svoja ulaganja u američke državne obveznice...Trenutno zvanična Moskva drži još samo 8,5 milijardi dolara, pokazuju podaci američkog Ministarstva finansija...Od navedene sume 6,239 milijardi se nalazi u dugoročnim hartijama od vrednosti, a 2,262 u kratkoročnim....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.