Rusija i Bugarska osnivaju kompaniju za gradnju Južnog toka

Izvor: S media, 15.Mar.2010, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Bugarska osnivaju kompaniju za gradnju Južnog toka

Rusija i Bugarska planiraju da uskoro osnuju projektantsku kompaniju za realizaciju gasovoda Južni tok, izjavio je danas ruski ministar energetike Segej Šmatko.

"Očekujem da će u najskorije vreme biti realizovani planovi o formiranju gradjevinske kompanije u skladu sa medjuvladinim sporazumom", kazao je Šmatko novinarima nakon razgovora sa predsednicom bugarskog parlamenta Ceckom Cačevom.

Šmatko je kazao da Rusija ne razmatra predlog italijanske kompanije Eni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << o ujedinjavanju gasovoda Južni tok i Nabuko.

"Mi imamo projekat Južni tok, koji je prošao sva neophodna usaglašavanja. Sa svim zemljama učesnicama smo potpisali odgovarajuće sporazume", kazao je on i ocenio da je ruski projekat "jači", jer Rusija ima i gas i sve neophodne odluke za početak

gradnje.

Šmatko je najavio da će naredne dve nedelje biti održani pregovori sa Austrijom o ulasku te država u projekat gasovoda Juznzi tok.

"Radimo na tome da projekat Južni tok dobije status prioritetnog evropskog projekta i smatramo da će prihvatanje tog projekta u različitim zemljama Evrope poslužiti i kao dobra osnova za Austriju da udje u taj projekat", dodao je Šmatko.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija i Bugarska osnivaju kompaniju za gradnju Južnog toka

Izvor: Beta, 15.Mar.2010

MOSKVA, 15. marta 2010. (Beta) - Rusija i Bugarska planiraju da uskoro osnuju projektantsku kompaniju za realizaciju gasovoda Južni tok, izjavio je u ponedeljak ruski ministar energetike Sergej Šmatko..."Očekujem da će u najskorije vreme biti realizovani planovi o formiranju gradjevinske kompanije...

Nastavak na Beta...

Dogovor Rusa i Bugara za Južni tok?

Izvor: B92, 16.Mar.2010, 09:45

Moskva -- Rusija i Bugarska planiraju da uskoro osnuju projektantsku kompaniju za realizaciju gasovoda Južni tok, izjavio je ruski ministar energetike Segej Šmatko..."Očekujem da će u najskorije vreme biti realizovani planovi o formiranju građevinske kompanije u skladu sa međuvladinim sporazumom",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.