Rusi dolaze dvaput godišnje na po 20 dana! Ovo je banja u Srbiji u kojoj ima najviše STRANACA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi dolaze dvaput godišnje na po 20 dana! Ovo je banja u Srbiji u kojoj ima najviše STRANACA (FOTO)

Najviše pacijenata dolazi zbog neuroloških i reumatoloških tegoba

Atomska banja Gornja Trepča proslavila je jubilej, 10 godina od privatizacije.

Direktorka Specijalne bolnice Atomska banja Lidija Obradović Bursać podsetila je na obeležavanju jubileja koliku zebnju su zaposleni osećali 2008. kada nisu znali šta će biti s bolnicom i centrom.

Pročitajte i:

- U ovom trenutku svi mogu da vide koliko je banja napredovala u svakom smislu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Toliko je uloženo u komfor i rehabilitaciju pacijenata i sve je podignuto na jedan evropski nivo. I pre privatizacije mi smo imali ljubazno i predano osoblje, ali nismo imali novac da uložimo kako bismo sprovodili vrhunsku rehabilitaciju pacijenata obolelih od neuroloških i reumatskih bolesti, po svim merilima medicinske doktrine - rekla je Obradović Bursać.

Dodala je da najviše pacijenata dolazi zbog neuroloških bolesti, na prvom mestu zbog multiple skleroze, kao i zbog reumatoloških bolesti.

Nenad Mladenović, direktor marketinga i prodaje Atomske banje, istakao je da se u poslednjih pet godina Atomska banja aktivno promovisala kako na evropskom tako i na svetskom tržištu.

- Pratimo s Turističkom organizcijom Srbije većinu inostranih sajmova, tako da se predstavljamo i u zemljama Emirata, u Rusiji, Kini, Sloveniji i svim republikama bivše SFRJ. Veliko povećanje broja gostiju imamo prvo iz Rusije, oni su najbrojniji, a dolaze i dva puta godišnje po 20 dana, jer su mnogo disciplinovani po pitanju rehabilitacije. Poslednje tri godine izlaženo na sajmu u Dubaiju i imao potpisane ugovore sa nekoliko turističkih agencija koje nam šalju svoje goste - rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima prošla godina je bila najuspšenija po broju poseta, od kada se bave statistikom, a prvih devet meseci ove prati trend 2017.

- Beležimo najveću posetu stranih gostiju u Srbiji, preko 30 odsto, što nas čini ponosnim i potvrđuje da je ono što radimo dobro i da se na najbolji mogući način predstavljamo inostranstvu - istakao je Mladenović.

Atomska banja je prva privatizovana banja u Srbiji u kojoj je do sada ukupno investirano preko 10 miliona evra. Nakon privatizacije, septembra 2008, usledila je potpuna rekonstrukcija svih postojećih kapaciteta (5.000 metara kvadratnih), nabavljena su nova oprema i vozila i izvršena opsežna infrastruktruna ulaganja.

Početkom 2012. otvoren je i novi objekat od 3.000 kvadrata prilagođen licima s posebnim potrebama i opremljen najsavremenijom opremom, a broj zaposlenih povećan je skoro tri puta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.