Rudar ponovo našao dragi kamen milionske vrednost

Izvor: B92, 04.Avg.2020, 09:53

Rudar ponovo našao dragi kamen milionske vrednost

Dodoma -- Tanzanijski rudar koji je u junu preko noći postao milioner kad je prodao dva draga kamena vredna 3,4 miliona dolara sada je našao i prodao treći dragi kamen.

I taj kamen takođe ima milionsku vrednost.

Rudar Saniniu Laizer je treći dragi kamen tanzanit pronašao u severnom delu Tanzanije, a kamen je težak 6,3 kilograma. Laizer ga je prodao za dva miliona evra i biće iskorišćen za pravljenje nakita, prenosi BBC.

Tanzanit je među najređim dragim kamenjem, a pojedini geolozi prognoziraju da će ga potpuno nestati za manje od 20 godina. Interesantan je zbog svojih različitih boja među kojima su zelena, crvena, ljubičasta i plava.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUDAR PONOVO PRONAŠAO DRAGI KAMEN: Prva dva prodao za 3 miliona dolara, a sad se ocu 30 dece opet posrećilo! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 04.Avg.2020

Tanzanijski rudar koji je u junu preko noći postao milioner kad je prodao dva draga kamena vredna 3,4 miliona dolara sada je našao i prodao treći dragi kamen.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.