Rimac: Zašto biti vlasnik nečega što je parkirano 90% vremena

Izvor: B92, 07.Jun.2018, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rimac: Zašto biti vlasnik nečega što je parkirano 90% vremena

Automobilska industrija će u naredne dve decenije da se okrene naglavačke. Nećemo više biti vlasnici automobila i nećemo ih voziti, kaže Mate Rimac.

"Auto koji se danas razvija biće na tržištu 2025. i prodavaće se do 2028. ili 2030. Nema više nekih velikih pomaka. Nećemo više biti vlasnici automobila i nećemo ih voziti. To vam govori zaljubljenik u automobilizam, ali to nije samo moje mišljenje nego konsenzus u industriji", rekao je vlasnik kompanije Rimac automobili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na jednoj konferenciji.

Kaže kako automobili previše vremena stoje parkirani i nema smisla da ljudi budu vlasnici nečega što ne vozi 90 odsto vremena.

"Vozač vidi 100 ili 200 metara ispred sebe. Automobili koji će to raditi umesto nas biće puno bolji i videće sve, biti povezani s ostalim vozilima", dodaje Rimac i zaključuje da će sadašnji proizvođači automobile proizvoditi samo za kompanije kao što je Uber.

Rimac je govorio i o problemima s kojima se mlade kompanije suočavaju u Hrvatskoj.

"Najveći su problem talenti koje bismo želeli da zaposlimo. Nema ih. Moramo da ih privučemo spolja. Vrhunske stručnjake ne možete da privučete ni u kompanije ni u državu s platom od 10.000 do 15.000 kuna. Hajde vi recite u Hrvatskoj da je to mala plata, razapeće vas", kazao je Rimac, prenosi Index.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.