SAUDIJCI TVRDE: Snabdevanje naftom vraćeno na nivo pre napada dronovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2019, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAUDIJCI TVRDE: Snabdevanje naftom vraćeno na nivo pre napada dronovima

Saudijski ministar energetike izjavio je da je snabdevanje naftom u toj zemlji nastavljeno i da će se tržište nafte posle napada dronovima na rafinerije oporaviti do kraja septembra.

Princ Abdulaziz bin Salman rekao je da još nije poznato ko stoji iza napada na saudijske rafinerije. Odgovornost za napad su preuzeli Huti iz Jemena, ali su zapadne zemlje optužile Iran za tu akciju.

Napadi na rafinerije Saudijske Arabije oborile su proizvodnju nafte u toj zemlji za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 50 odsto, čime je dnevna proizvodnja svetske nafte smanjena za pet odsto.

Direktor saudijske kompanije „Aramko“ Amin Naser je izjavio da ta kompanija trenutno proizvodi dva miliona barela u rafineriji „Abkaik“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.