Revolucija u trgovini: Uđeš, uzmeš, izađeš

Izvor: B92, 06.Dec.2018, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revolucija u trgovini: Uđeš, uzmeš, izađeš

Nakon što su početkom godine otvorili prvi bezgotovinski market u Sijetlu, Amazon, najveći svetski onlajn trgovac, cilja da proširi svoju ponudu.

Ovu revolucionarnu šoping tehnologiju sada testiraju u velikim marketima, a do 2021. godine planiraju da otvore čak 3.000 novih marketa širom SAD.

To su manje prodavnice, opremljene stotinama kamera i softverom za detekciju, a funkcionišu tako što kupac pri ulasku mora biti ulogovan u svoju Amazon aplikaciju, a senzori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će detektovati koji je proizvod kupac uzeo sa police i izneo iz marketa.

Proizvod će biti automatski naplaćen, tako da kupac ne mora stajati u redu za kasu ni sa sobom nositi novac, piše Novac.hr.

Ako kupci prihvate ovaj novi način kupovine, Amazon bi mogao da ugrozi tradicionalne lance marketa poput Volmarta i CVS-a, ukoliko se i oni ne prilagode novom sistemu kupovine.

Amazon Go marketi trenutno su dostupni u Sijetlu, Čikagu i San Francisku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amazon planira da otvori 3000 bezgotovinskih prodavnica

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Dec.2018, 13:38

Istu „šoping“ tehnologiju sada testiraju u velikim prodavnicama, a do 2021. godine planiraju da otvore čak 3000 novih dućana širom SAD-a...Amazon Go dućani trenutno su dostupni u Sietlu, Čikagu i San Francisku. To su manje trgovine, opremljene stotinama kamerama te softverom za detekciju. Funkcionišu...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.