Remont u Petrohemiji privremeno obustavlja proizvodnju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remont u Petrohemiji privremeno obustavlja proizvodnju

U fabrici polietilena niske gustine (PENG) sutra počinje privremena obustava proizvodnje, koja će trajati 55 dana, dok će u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima "HIP Petrohemije" u Pančevu početi u sredu, 20. marta i trajaće 35 dana, saopšteno je danas iz te kompanije.

Zastoj proizvodnje u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru počeće 15. aprila.

"Najznačajnije aktivnosti tokom remonta biće usmerene na realizaciju investicija od kojih su ključne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reinstrumentacija i automatizacija upravljanja radom kompresora u fabrici Etilen i revitalizacija hiperkompresora u fabrici PENG", kaže Miša Bulajić, izvršni direktor funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Dodaje da je sledeća velika investicija u 2019. godini povećanje obima proizvodnje u fabrici polietilena visoke gustine (PEVG), koja će biti realizovana tokom leta.

Realizacija ovih investicionih projekata vrednih oko 18,3 miliona evra imaće maksimalan efekat na ukupno poslovanje kompanije.

Ovo je najveća investirana suma u "HIP Petrohemiji" u poslednjih 30 godina, a projekti će biti finansirani iz sopstvenih sredstava kompanije.

Pored investicionih aktivnosti u fabrikama Etilen, PEVG i PENG tokom zastoja biće realizovane i remontne aktivnosti na procesnoj opremi u ostalim pogonima.

Planirane remontne aktivnosti obezbediće nastavak bezbednog i efikasnog rada kompanije i obavljaće se prema prethodno utvrđenom planu.

Iz kompanije ističu da su sve radne aktivnosti tokom zastoja proizvodnje u HIP Petrohemiji u potpunosti usklađene sa važećim bezbednosnim procedurama u cilju bezbednosti i zaštite zdravlja zaposlenih, kao i zaštite radne i životne sredine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zastoj proizvodnje u Petrohemiji zbog remonta i investicija

Izvor: Danas, 07.Mar.2019

U Fabrici polietilena niske gustine (PENG) pančevačke Petrohemije počeće sutra zastoj u proizvodnji i trajaće 55 dana, a u fabrici Etilen i ostalim proizvodnim postrojenjima te kompanije 20. marta i trajaće 35 dana, a razlog je remont postrojenja i realizacija investicija, najavljeno je danas. Članak...

Nastavak na Danas...

Pančevo: Petrohemija privremeno staje

Izvor: Radio 021, 08.Mar.2019, 11:11

U fabrici polietilena niske gustine (PENG) od danas, 8. marta, privremeno se obustavlja proizvodnja i tako će biti narednih 55 dana, dok će u fabrici Etilen i ostalim postrojenjima "HIP Petrohemije" u Pančevu obustava početi 20. marta i trajaće 35 dana, saopšteno je iz te kompanije...Zastoj proizvodnje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.