Izvor: Beta, 09.Nov.2018, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna žetva soje u SAD usred trgovinskog spora sa svetom

Američko ministarstvo poljoprivrede kaže da očekuje do sada najveću, rekordnu žetvu soje, ali da je ograničeno tržište za prodaju zbog carinske borbe predsednika Donalda Trampa s Kinom.Po najnovijoj proceni, objavljenoj u četvrtak, Ministarstvo poljoprivrede (USDA) očekuje žetvu soje od 4,6 milijardi bušela (iznad 100 miliona tona), najveću ikada do sada u SAD koje su vodeći svetski proizvodjač tog useva, daleko ispred Brazila i Argentine.Prodaja soje u Kinu skoro je zaustavljena zbog tarifnog spora, što je dovelo do rasta zaliha i najniže cene za više od jedne decenije.Ukupna ovogodinja količina kukuruza se procenjuje na 14,6 milijardi bušela (371 milion tona), što je druga po veličini proizvodnja u SAD.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekordna žetva soje u SAD-u

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Nov.2018

WASHINGTON - Američko ministarstvo poljoprivrede kaže da očekuje do sada najveću, rekordnu žetvu soje, ali da je ograničeno tržište za prodaju zbog carinske borbe predsednika Donalda Trumpa s Kinom...Po najnovijoj proceni, objavljenoj u četvrtak, Ministarstvo poljoprivrede (USDA) očekuje žetvu...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.