Rekordna prodaja Krke u prvom kvartalu

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Maj.2018, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna prodaja Krke u prvom kvartalu

NOVO MESTO - Krka je u prvom kvartalu ostvarila rekordne prihode od prodaje od 338,3 milijuna eura. 

Čista dobit u istom je razdoblju povećana 16 posto, na 49,4 milijuna eura.

Najveći dio prihoda, 94 posto, ostvareno je na tržištima izvan Slovenije. Prodaja se u prvom kvartalu povećala za deset posto.

Najveća prodajna regija Krke je istočna Europa gdje se prodaja u ovom razdoblju povećala četiri posto, na 106,2 milijuna eura. Pritom je prodaja u >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Rusiji porasla jedan posto, na 74,5 milijuna eura, a rast je bio primjetan i na ostalim tržištima istočne Europe i srednje Azije.

Regija srednja Europa koju čine države Višegradskke skupine i Baltika, povećala je prodaju šest posto, na 81,2 milijuna eura. Vodeće tržište ovdje je Poljska gdje je prodaja iznosila 36,5 milijuna eura. Manji pad zabilježen je jedino na mađarskom tržištu.

Na zapadu Europe Krka je u prvom kvartalu povećala prodaju za tri posto, na 74 milijuna eura. Najveća tržiđšta ovdje su Njemačka, Francuska i Španjolska.

U regiji jugoistočne Europe gdje su ključna tržišta Hrvatska i Rumunjska, prodaja je povećana 14 posto, na 44,2 milijuna eura.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.